Francúzsky toast s čučoriedkami je ideálny spôsob, ako premeniť obyčajné ráno na výnimočný rodinný brunch. Tento pečený francúzsky toast nie je len chutný a sýty, ale aj praktický – pripravíte ho večer, a ráno ho už len vložíte do rúry. Perfektné riešenie pre zaneprázdnených rodičov, ktorí chcú prekvapiť deti (alebo neočakávaných hostí) niečím voňavým a sladkým.
Tento recept na francúzsky toast je síce rýchly, ale musí cez noc oddychovať v chladničke, tak na to nezabudnite 😉.
Video postup si môžete pozrieť TU (Instagram).
Prečo si tento recept zamilujete?
- Ráno bez stresu – všetko si pripravíte večer
- Lákavá vôňa škorice a sladkých čučoriedok
- Vhodné aj pre deti – bez rafinovaného cukru
- Recept využijete aj na zvyšné pečivo, ktoré by inak skončilo v koši
- Môžete ho pripraviť do veľkého pekáča alebo do muffinovej formy – deti to zbožňujú!
Potrebujeme
- Pečivo (chlebík, vianočku, rožky) / 5 veľkých krajcov chleba
- 4 vajíčka
- 2 KL škorice
- 400 ml mlieka
- Troška čakankového sirupu
- 1 PL medu
- Veeeľa čučoriedok
Postup
- Chlebík si nakrájame na kocky. Nebojte sa hrubších kúskov – pri pečení krásne nasiaknu a zostanú vláčne.
- Vajíčka vyšľaháme, pridáme škoricu, sladidlá a nakoniec mlieko.
- V miske začneme vrstviť chlieb, čučoriedky (pokojne môžete použiť aj iné ovocie, aj mrazené, či pridať čokoládu), chlieb, čučoriedky a zakončíme to opäť chlebom.
- Nakoniec zalejeme pripravenou zmesou, prikryjeme alobalom a na noc odložíme do chladničky.
- Ráno dáme piecť na 180 stupňov na cca 30 minút. Najlepšie je, keď zmes vajíčok a mlieka pokryje celý chlebík.
BLW recepty e-book
V tomto ebooku nájdete 60 receptov:
- sladké aj slané jedlá
- raňajky aj polievky
- 15 rýchlych minútiek
- 15 pečených jedál
- 30 receptov na hlavné jedlá
- porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí

Tip na záver
Chlebík si môžete pokojne vrstviť aj do muffinovej formy a máte o starosť s krájaním menej. Nech sa páči, otvárajte dvere návšteve!
A aké sú vaše recepty na sladké snacky pre neohlásených hostí?