Špenátové slimáky z lístkového cesta

Špenátové slimáky z lístkového cesta

Ak hľadáte rýchly a výživný recept, ktorý zvládnete aj popri malých deťoch, tieto špenátové slimáky z lístkového cesta jednoducho musíte vyskúšať. Chutné a chrumkavé slimáčiky plnené špenátom a jemným syrom, ktoré sú ideálne ako ľahká desiata alebo občerstvenie na cesty. Lístkové cesto so špenátom a syrom je kombinácia, ktorú deti (aj dospeláci) zbožňujú!

Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.

Prečo milujeme tieto slimáčiky?

Tieto špenátové slimáky sa dajú pripraviť doslova za pár minút. Nepotrebujete veľa ingrediencií, nevyžadujú žiadne špeciálne kuchárske zručnosti a výsledok je vždy chutný, nech ich naplníte čímkoľvek. V našej kuchyni ich testovala aj malá Martuška – najskôr s miernym podozrením, ale nakoniec zjedla takmer celý slimák. A to je pre nás vždy výhra! 😊

Ak už máte zavedený tvrdý syr, môžete recept jednoducho vylepšiť o strúhaný syr s výraznejšou chuťou – a slimáky tak dostanú úplne nový rozmer.

Potrebujeme

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 balenie jemného smotanového syru (napr. Lucina)
  • Hrsť čerstvého alebo mrazeného špenátu (mrazený najprv nechajte rozmraziť a vyžmýkajte z neho prebytočnú vodu)

Postup

  1. Lístkové cesto si rozprestrieme na pracovnú plochu.
  2. Povrch rovnomerne potrieme smotanovým syrom.
  3. Natreté cesto posypeme špenátom.
  4. Cesto zrolujeme do rolády – po dlhšej strane, aby sme získali viac slimáčikov.
  5. Roládu nakrájame na tenké kolieska a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút, kým slimáky nie sú zlatisté a chrumkavé.

V tomto ebooku nájdete 60 receptov:

  • sladké aj slané jedlá
  • raňajky aj polievky
  • 15 rýchlych minútiek
  • 15 pečených jedál
  • 30 receptov na hlavné jedlá
  • porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí
Recept na Batátové lievance. Ukážka z e-booku BLW receptár. Bistro u Marty.

Variácie a tipy

  • Ak to váš drobec už zvláda, pokojne pridajte do plnky trochu strúhaného syru (napr. gouda, mozzarella, eidam).
  • Pre dospelákov môžete do plnky pridať aj cesnak alebo korenie.
  • Slimáky chutia výborne aj studené – sú skvelé na piknik alebo ako snack na cesty.
  • Mrazený špenát funguje rovnako dobre ako čerstvý – len ho treba dôkladne odkvapkať.

Záver

Tieto špenátové slimáčiky si obľúbite vy aj vaše deti na ľahkú svačinku alebo chutné blw občerstvenie. Sú jednoduché a navyše obohatia jedálniček o listovú zeleninu, ktorú deti inak často odmietajú. Takže win-win! Pripravte si ich spolu s deťmi – tvarovanie slimáčikov ich určite bude baviť, verte mi.

Odporúčané články