Sú jedlá, ktoré vzniknú bez veľkého plánovania – len tak, z toho, čo práve čaká v chladničke. A potom zistíte, že ste objavili malý rodinný poklad. Presne takto vznikla naša UBO – univerzálna béžová omáčka. Jemná, krémová, a zároveň ideálna aj v dňoch, keď času veľa nie je (čo je asi… väčšina dní, však? 🙂).
Je to taký „comfort food pre rodičov“ – z pár obyčajných surovín vyčarujete krémové cestoviny so smotanovou omáčkou, ktoré zasýtia a potešia. Len si uvaríte cestoviny, zamiešate omáčku a večera je na stole.
Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.
Ingrediencie
- 1 šľahačková smotana
- 2 ČL horčice
- Sójová omáčka
- 1/3 ČL zázvoru
- 1 PL Palouček (mala som už len zbytok, tak som ho minula)
- Hrachová múka na zahustenie
- Čierne korenie
Ako na to
- Mäso si najskôr klasicky opečieme na oleji, kým sa zatiahne a jemne zhnedne.
- Medzitým si uvaríme cestoviny (ja som použila penne, ale pokojne použite aj fusilli, farfalle… čokoľvek, čo máte radi a máte doma)
- UBO si pripravíme samostatne zo smotany, horčice, sójovej omáčky, zázvoru a trošky Paloučka pre extra jemnosť.
- Ak je omáčka riedka, stačí pridať hrachovú múku a nechať chvíľu povariť – hrachová múka krásne zahustí a zároveň je ľahšie stráviteľná.
- Na záver už len dochutíme čiernym korením a ak sa vám zdá omáčka stále riedka, ešte ju pár minút povaríme.
- Pridáme kukuricu (ak máte radi) orestované mäso a zmiešame s cestovinami.
Dobrú chuť!
BLW recepty e-book
V tomto ebooku nájdete 60 receptov:
- sladké aj slané jedlá
- raňajky aj polievky
- 15 rýchlych minútiek
- 15 pečených jedál
- 30 receptov na hlavné jedlá
- porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí


