Cestoviny so smotanovou omáčkou

Cestoviny so smotanovou omáčkou

jedlá, ktoré vzniknú bez veľkého plánovania – len tak, z toho, čo práve čaká v chladničke. A potom zistíte, že ste objavili malý rodinný poklad. Presne takto vznikla naša UBO – univerzálna béžová omáčka. Jemná, krémová, a zároveň ideálna aj v dňoch, keď času veľa nie je (čo je asi… väčšina dní, však? 🙂).

Je to taký „comfort food pre rodičov“ – z pár obyčajných surovín vyčarujete krémové cestoviny so smotanovou omáčkou, ktoré zasýtia a potešia. Len si uvaríte cestoviny, zamiešate omáčku a večera je na stole.

Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.

Ingrediencie

  • 1 šľahačková smotana
  • 2 ČL horčice
  • Sójová omáčka
  • 1/3 ČL zázvoru
  • 1 PL Palouček (mala som už len zbytok, tak som ho minula)
  • Hrachová múka na zahustenie
  • Čierne korenie

Ako na to

  1. Mäso si najskôr klasicky opečieme na oleji, kým sa zatiahne a jemne zhnedne.
  2. Medzitým si uvaríme cestoviny (ja som použila penne, ale pokojne použite aj fusilli, farfalle… čokoľvek, čo máte radi a máte doma)
  3. UBO si pripravíme samostatne zo smotany, horčice, sójovej omáčky, zázvoru a trošky Paloučka pre extra jemnosť.
  4. Ak je omáčka riedka, stačí pridať hrachovú múku a nechať chvíľu povariť – hrachová múka krásne zahustí a zároveň je ľahšie stráviteľná.
  5. Na záver už len dochutíme čiernym korením a ak sa vám zdá omáčka stále riedka, ešte ju pár minút povaríme.
  6. Pridáme kukuricu (ak máte radi) orestované mäso a zmiešame s cestovinami.

Dobrú chuť!

V tomto ebooku nájdete 60 receptov:

  • sladké aj slané jedlá
  • raňajky aj polievky
  • 15 rýchlych minútiek
  • 15 pečených jedál
  • 30 receptov na hlavné jedlá
  • porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí
Recept na Batátové lievance. Ukážka z e-booku BLW receptár. Bistro u Marty.

Odporúčané články