Ak hľadáte rýchly a chutný recept, ktorý poteší nielen vás, ale aj vaše deti, tieto nadýchané jogurtové muffiny sú to pravé orechové! Alebo jahodové? 😅 Tieto fit muffiny s jogurtom zvládnete pripraviť doslova za pár minút. A bonus navyše? Môžete ich ozdobiť podľa vlastnej fantázie – ideálny spôsob, ako zapojiť aj najmenších kuchárov a premeniť pečenie na spoločnú zábavu.
Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.
Prečo práve tieto muffiny?
V dnešnom rýchlom tempe potrebujeme recepty, ktoré sú nielen chutné ale aj a praktické. Jogurtové muffiny sú ideálne ako:
- rýchle raňajky pred škôlkou či školou,
- zdravý olovrant na výlet alebo ihrisko,
- sladká dobrota bez výčitiek.
Ich základom je jogurt, ktorý dodá jemnosť a vláčnosť, a navyše zvyšuje ich výživovú hodnotu. Takže žiadne presladené maškrty – len poctivá domáca chuť!
Potrebujeme (na 12 muffiniek)
- 220 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 300 g bieleho jogurtu (ideálne gréckeho – ja som použila Hollandia)
- 35 g nesoleného masla
- 2 vajíčka
- štipka vanilky
- čerstvé ovocie na ozdobenie
Postup
- Zmiešame si sypké suroviny – múku a prášok do pečiva v jednej miske.
- V druhej miske si vyšľaháme vajíčka, pridáme rozpustené maslo, jogurt a vanilku.
- Spojíme tekuté a sypké ingrediencie dokopy a dôkladne premiešame. Cesto bude jemné a voňavé.
- Cesto následne vylejeme do formy na muffiny a ozdobíme čerstvým ovocím – výborne sa hodia čučoriedky, maliny, jahody alebo marhule.
- Pečieme pri 180 °C približne 40 minút.
BLW recepty e-book
V tomto ebooku nájdete 60 receptov:
- sladké aj slané jedlá
- raňajky aj polievky
- 15 rýchlych minútiek
- 15 pečených jedál
- 30 receptov na hlavné jedlá
- porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí

Tipy pre rodičov:
- Zapojte deti: malé rúčky radi zdobia ovocím – dovoľte im vytvoriť si vlastné “umelecké dielo” na každej muffinke.
- Obmena podľa chuti: skúste pridať do cesta škoricu, citrónovú kôru alebo kúsky horkej čokolády.
- Na cesty aj do školy: muffiny vydržia vláčne aj na druhý deň – ak z nich na druhý deň teda ešte niečo zostane!