Jogurtové muffiny: Sladký počin na každý deň!

Jogurtové muffiny: Sladký počin na každý deň!

Ak hľadáte rýchly a chutný recept, ktorý poteší nielen vás, ale aj vaše deti, tieto nadýchané jogurtové muffiny sú to pravé orechové! Alebo jahodové? 😅 Tieto fit muffiny s jogurtom zvládnete pripraviť doslova za pár minút. A bonus navyše? Môžete ich ozdobiť podľa vlastnej fantázie – ideálny spôsob, ako zapojiť aj najmenších kuchárov a premeniť pečenie na spoločnú zábavu.

Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.

Prečo práve tieto muffiny?

V dnešnom rýchlom tempe potrebujeme recepty, ktoré sú nielen chutné ale aj a praktické. Jogurtové muffiny sú ideálne ako:

  • rýchle raňajky pred škôlkou či školou,
  • zdravý olovrant na výlet alebo ihrisko,
  • sladká dobrota bez výčitiek.

Ich základom je jogurt, ktorý dodá jemnosť a vláčnosť, a navyše zvyšuje ich výživovú hodnotu. Takže žiadne presladené maškrty – len poctivá domáca chuť!

Potrebujeme (na 12 muffiniek)

  • 220 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 300 g bieleho jogurtu (ideálne gréckeho – ja som použila Hollandia)
  • 35 g nesoleného masla
  • 2 vajíčka
  • štipka vanilky
  • čerstvé ovocie na ozdobenie

Postup

  1. Zmiešame si sypké suroviny – múku a prášok do pečiva v jednej miske.
  2. V druhej miske si vyšľaháme vajíčka, pridáme rozpustené maslo, jogurt a vanilku.
  3. Spojíme tekuté a sypké ingrediencie dokopy a dôkladne premiešame. Cesto bude jemné a voňavé.
  4. Cesto následne vylejeme do formy na muffiny a ozdobíme čerstvým ovocím – výborne sa hodia čučoriedky, maliny, jahody alebo marhule.
  5. Pečieme pri 180 °C približne 40 minút.

V tomto ebooku nájdete 60 receptov:

  • sladké aj slané jedlá
  • raňajky aj polievky
  • 15 rýchlych minútiek
  • 15 pečených jedál
  • 30 receptov na hlavné jedlá
  • porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí
Recept na Batátové lievance. Ukážka z e-booku BLW receptár. Bistro u Marty.

Tipy pre rodičov:

  • Zapojte deti: malé rúčky radi zdobia ovocím – dovoľte im vytvoriť si vlastné “umelecké dielo” na každej muffinke.
  • Obmena podľa chuti: skúste pridať do cesta škoricu, citrónovú kôru alebo kúsky horkej čokolády.
  • Na cesty aj do školy: muffiny vydržia vláčne aj na druhý deň – ak z nich na druhý deň teda ešte niečo zostane!

Odporúčané články