Hľadáte jednoduchý a zdravý recept, ktorý je vhodný na večeru, raňajky alebo ako doplnok k obedu? Táto cuketová frittata je presne to, čo potrebujete! Perfektné pre deti v rámci metódy BLW (Baby-Led Weaning) a zaručene chutí aj dospelým.
Čo je frittata?
Frittata je talianske jedlo podobné omelete alebo quiche, ale bez kôrky. Je to v podstate pečená vaječná placka, do ktorej môžete pridať rôzne ingrediencie podľa chuti, ako napríklad zeleninu, syry alebo mäso. Frittata je všestranná a môžete ju podávať teplú alebo studenú.
Video postup si môžete pozrieť TU (Instagram).
Budeme potrebovať
- 3 vajíčka
- 1 PL ovsených vločiek
- 90 g strúhanej cuketky
- 60 g tvrdého syru (napr. cheddar)
- korenie podľa chuti
Postup
- Vajíčka vyšľaháme v mise, kým nie sú dobre premiešané.
- Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu. Ak používate veľkú cuketu, odporúčam ju najprv zbaviť nadbytočnej vody cez utierku alebo gázu. Ja som použila baby cuketu, ktorá má minimálne množstvo vody.
- Do vajíčkovej zmesi pridáme ovsené vločky a nastrúhaný syr.
- Môžeme dochutiť korením podľa vlastného uváženia. Ja som ju tentoraz nechala bez korenia, lebo aktuálne mám mániu nekoreniť nič. 😂
- Zmes nalejeme do formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie. Použila som podlhovastú formu, ale môžete použiť aj okrúhlu alebo štvorcovú.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 25 minút, alebo kým je frittata zlatistá a pevná.
- Hotovú frittatu môžeme skladovať 2 dni v chladničke a až 3 mesiace v mrazničke.
Ak vám pri varení dochádza fantázia, nechajte sa inšpirovať mojím BLW receptárom.
Tipy na servírovanie
Frittatu môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu. Skvele sa hodí k čerstvej zelenine alebo k šalátu. Je to vynikajúca voľba na piknik alebo na desiatu pre deti, ktorú si môžu zobrať so sebou do školy.
Kredit
Tento recept je inšpirovaný úžasným profilom @what_amara_eats. Ďakujem za skvelý nápad! 🥰