Domáce raw tyčinky s kešu

Niekedy sa v rodičovstve cítime, akoby sme boli neustále na „palubnom servise“ – dieťa doje, o hodinu chce niečo ďalšie a zasa treba vymýšľať. A keď siahneme po kupovanej tyčinke, často sa až podozrivo rýchlo môžete rozlúčiť s peňaženkou. Preto sú tieto domáce raw tyčinky taký malý zázrak: dve ingrediencie, bez pečenia, bez chémie a hotové skôr, než dieťa stihne vyhlásiť hladovú pohotovosť.

Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.

Budeme potrebovať

  • 350 g kešu orechov
  • 350 g datlí bez kôstky
  • Voliteľné: 1/4 ČL morskej soli

Postup

  1. Kešu vložíme do mixéra a mixujeme dokým nevznikne jemná múka. Ja som nechala aj trošku kúskov, aby to príjemne chrumkalo.
  2. Pridáme datle a mixujeme dovtedy, kým sa nevytvorí lepivé cesto.
  3. Zmes natlačíme do plechu a poriadne postláčame rukami (môžete si to prikryť potravinárskou fóliou). Cesto treba naozaj dobre postláčať, aby sa tyčinky nerozsýpali.
  4. Následne ich vložíme do chladničky na 1-2 hodiny, aby zmes vychladla/zatvrdla.
  5. Po zatvrdnutí krájame na požadovanú veľkosť tyčiniek alebo kúskov.

Tipy

  • Tyčinky skladujte v chladničke maximálne 1 týždeň alebo v mrazničke 2 mesiace.
  • Ak je cesto príliš lepivé, pridajte 50 g (1/4 šálky) kešu orechov a znovu mixujte.
  • Ak je cesto naopak príliš suché a nevytvára sa zmes, pridajte postupne 1/2 ČL vody.

Martuš a celá rodina hodnotí 11/10!

V tomto ebooku nájdete 60 receptov:

  • sladké aj slané jedlá
  • raňajky aj polievky
  • 15 rýchlych minútiek
  • 15 pečených jedál
  • 30 receptov na hlavné jedlá
  • porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí
Recept na Batátové lievance. Ukážka z e-booku BLW receptár. Bistro u Marty.

Zoznam alergénov zdarma

Ak si chcete značiť, aké alergény ste už svojmu dieťaťu zaviedli, stiahnite si zdarma zoznam alergénov, ktorý vám pomôže udržať všetko pod kontrolou a zabezpečiť, že tvoje dieťa dostane vyváženú stravu 😊.

Odporúčané články