Niekedy sa v rodičovstve cítime, akoby sme boli neustále na „palubnom servise“ – dieťa doje, o hodinu chce niečo ďalšie a zasa treba vymýšľať. A keď siahneme po kupovanej tyčinke, často sa až podozrivo rýchlo môžete rozlúčiť s peňaženkou. Preto sú tieto domáce raw tyčinky taký malý zázrak: dve ingrediencie, bez pečenia, bez chémie a hotové skôr, než dieťa stihne vyhlásiť hladovú pohotovosť.
Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.
Budeme potrebovať
- 350 g kešu orechov
- 350 g datlí bez kôstky
- Voliteľné: 1/4 ČL morskej soli
Postup
- Kešu vložíme do mixéra a mixujeme dokým nevznikne jemná múka. Ja som nechala aj trošku kúskov, aby to príjemne chrumkalo.
- Pridáme datle a mixujeme dovtedy, kým sa nevytvorí lepivé cesto.
- Zmes natlačíme do plechu a poriadne postláčame rukami (môžete si to prikryť potravinárskou fóliou). Cesto treba naozaj dobre postláčať, aby sa tyčinky nerozsýpali.
- Následne ich vložíme do chladničky na 1-2 hodiny, aby zmes vychladla/zatvrdla.
- Po zatvrdnutí krájame na požadovanú veľkosť tyčiniek alebo kúskov.
Tipy
- Tyčinky skladujte v chladničke maximálne 1 týždeň alebo v mrazničke 2 mesiace.
- Ak je cesto príliš lepivé, pridajte 50 g (1/4 šálky) kešu orechov a znovu mixujte.
- Ak je cesto naopak príliš suché a nevytvára sa zmes, pridajte postupne 1/2 ČL vody.
Martuš a celá rodina hodnotí 11/10!
BLW recepty e-book
V tomto ebooku nájdete 60 receptov:
- sladké aj slané jedlá
- raňajky aj polievky
- 15 rýchlych minútiek
- 15 pečených jedál
- 30 receptov na hlavné jedlá
- porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí

Zoznam alergénov zdarma
Ak si chcete značiť, aké alergény ste už svojmu dieťaťu zaviedli, stiahnite si zdarma zoznam alergénov, ktorý vám pomôže udržať všetko pod kontrolou a zabezpečiť, že tvoje dieťa dostane vyváženú stravu 😊.

