Indický dhal z červenej šošovice so špenátom

Indický dhal z červenej šošovice so špenátom

Tento špenátový dhal z červenej šošovice má jemnú chuť a krémovú konzistenciu a môžete ho deťom podávať na obed či na večeru. Stačí všetko vložiť do jedného hrnca, krátko povariť a servírovať napríklad s kuskusom. Jednoduché a hotové za 20 minút, čo poviete?

Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.

Budeme potrebovať (3 dospelácke a 3 detské porcie)

  • 165 g červenej šošovice
  • 2 hrste čerstvého špenátu/2 kocky mrazeného
  • 2 veľké paradajky/2 hrste cherry paradakok
  • 1/2 cukety
  • 400 ml vývaru/vody
  • 3 ČL garam masaly (nepálivej)
  • 1/2 konzervy kokosového mlieka (voliteľné)

Postup

  1. Ja som použila veľké rajčiny odrody brutus, takže som ich oblanšírovala, aby som sa zbavila šupky. Ak vám šupky nevadia, blanšírovanie pokojne vynechajte ☺️.
  2. Všetky suroviny som vložila na panvicu a zaliala vývarom.
  3. Varíme spolu 20 minút a občas premiešame, aby sa nám to zospodu nepripieklo.
  4. Keď má dhal vami požadovanú hustotu, máte hotovo! Ja som pridala nakoniec ešte aj polku konzervy kokosového mlieka, keďže mi to tam chýbalo. A ešte trochu povarila.
  5. Ako prílohu som podávala kuskus a obed bol hotový za 20 minút.

V tomto ebooku nájdete 60 receptov:

  • sladké aj slané jedlá
  • raňajky aj polievky
  • 15 rýchlych minútiek
  • 15 pečených jedál
  • 30 receptov na hlavné jedlá
  • porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí
Recept na Batátové lievance. Ukážka z e-booku BLW receptár. Bistro u Marty.

Odporúčané články