Tento špenátový dhal z červenej šošovice má jemnú chuť a krémovú konzistenciu a môžete ho deťom podávať na obed či na večeru. Stačí všetko vložiť do jedného hrnca, krátko povariť a servírovať napríklad s kuskusom. Jednoduché a hotové za 20 minút, čo poviete?
Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.
Budeme potrebovať (3 dospelácke a 3 detské porcie)
- 165 g červenej šošovice
- 2 hrste čerstvého špenátu/2 kocky mrazeného
- 2 veľké paradajky/2 hrste cherry paradakok
- 1/2 cukety
- 400 ml vývaru/vody
- 3 ČL garam masaly (nepálivej)
- 1/2 konzervy kokosového mlieka (voliteľné)
Postup
- Ja som použila veľké rajčiny odrody brutus, takže som ich oblanšírovala, aby som sa zbavila šupky. Ak vám šupky nevadia, blanšírovanie pokojne vynechajte ☺️.
- Všetky suroviny som vložila na panvicu a zaliala vývarom.
- Varíme spolu 20 minút a občas premiešame, aby sa nám to zospodu nepripieklo.
- Keď má dhal vami požadovanú hustotu, máte hotovo! Ja som pridala nakoniec ešte aj polku konzervy kokosového mlieka, keďže mi to tam chýbalo. A ešte trochu povarila.
- Ako prílohu som podávala kuskus a obed bol hotový za 20 minút.
BLW recepty e-book
V tomto ebooku nájdete 60 receptov:
- sladké aj slané jedlá
- raňajky aj polievky
- 15 rýchlych minútiek
- 15 pečených jedál
- 30 receptov na hlavné jedlá
- porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí


