Cottage chlebík

Niekedy sa človeku žiada niečo domáce a teplé – ale zároveň rýchle, bez dlhého čakania a zložitej prípravy. Tento cottage chlebík je recept, ktorý sa oplatí mať „v rukáve“. Len pár surovín, mixér, chvíľka v rúre a na stole je čerstvé pečivo z cottage, ktoré sa dá pripraviť naslano aj nasladko. Je jemný a nadýchaný, takže sa hodí na raňajky aj ako desiata pre deti. A vlastne aj pre vás!

Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.

Postrebujeme

  • 300 g cottage cheesu
  • 3 vajíčka
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 110 g ovsených vločiek
  • 30 ml olivového oleja

Postup

  1. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, pokým nám nevznikne cesto hustejšej konzistencie.
  2. Vložíme do papierom vyloženého plechu.
  3. Posypeme našimi obľúbenými semiačkami alebo orechmi. Ja som použila tekvicové semiačka a posekané vlašské orechy.
  4. Pečieme na 180 stupňov 40 minút.
  5. Či už je chlebík upečený skontrolujeme pomocou špajdle a následne ho necháme úplne vychladnúť.

Tip: Určite ho ale nechajte dobre upiecť, ja som ho vytiahla z rúry príliš skoro a nenechala
som ho vychladnúť 😫. Potom som ho musela ešte dopekať a už to nefungovalo tak, ako som čakala 😂. Chuťovo bol však skvelý, Martuš si ho pýtala k cuketovej polievke, do ktorej si chlebík namáčala. Povedzte mi, kde na toto tie deti chodia 😂?

V tomto ebooku nájdete 60 receptov:

  • sladké aj slané jedlá
  • raňajky aj polievky
  • 15 rýchlych minútiek
  • 15 pečených jedál
  • 30 receptov na hlavné jedlá
  • porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí
Recept na Batátové lievance. Ukážka z e-booku BLW receptár. Bistro u Marty.

Odporúčané články