Nemáte náladu na miesenie cesta a kysnutie? Tento recept na tuniakovú pizzu s cibuľou je hotový zázrak. Bez klasického cesta, zato plná bielkovín, tuniaka a syra, takže zasýti, nepreťaží žalúdok. Najlepšie na tom je, že chutí výborne aj studená, takže ju môžete zabaliť na cesty, do práce alebo deťom na výlet.
Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.
Budeme potrebovať
- 200 g smotany alebo skyru (môže byť aj grécky jogurt)
- 2 vajíčka
- 2 konzervy tuniaka (v šťave alebo vlastnej šťave)
- 50 g cibule (nakrájanej nadrobno)
- 45 g kukurice
- 70 g strúhaného syra
Postup
- Všetko spolu zmiešame a vznikne nám dosť riedke “cesto”, viac ako by ste asi čakali, takže sa nezľaknite.
- Vylejeme ho na papier na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.
- Pečieme na 180 stupňov, 35-40 minút.
- Pizzu si následne môžete aj natrieť nátierkou alebo ju doplniť zeleninkou podľa vašej chuti.
Tip: Ja som nám ju robila aj do lietadla na cestu a bola to veľmi dobrá voľba, ktorú máte hotovú za chvíľku. Takže hor sa do cestovania!!!
💬 Marta hodnotí:
⭐️ 10/10!
Jednoducho zdravá a chutná. Ak máte doma deti, ktoré nechcú jesť ryby, toto je nenápadný spôsob, ako ich zaradiť do jedálnička.
BLW recepty e-book
V tomto ebooku nájdete 60 receptov:
- sladké aj slané jedlá
- raňajky aj polievky
- 15 rýchlych minútiek
- 15 pečených jedál
- 30 receptov na hlavné jedlá
- porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí


