Zdravá brokolicová pizza

Hľadáte rýchly nápad na večeru bez výčitiek? Táto zdravá brokolicová pizza určite stojí za vyskúšanie – najmä ak doma fičíte na zelenine alebo sa snažíte deťom nenápadne podsunúť niečo výživné. Brokolicová pizza je výborná alternatíva klasického cesta, je ľahšia na trávenie a plná vlákniny, takže zasýti, ale nezaťaží. A to všetko s chuťou, ktorú si viete prispôsobiť podľa toho, čo máte doma alebo čo vaše deti zrovna ochotne jedia.

Momentálne sme doma v režime kiahní, čo znamená len jediné „zjem iba to, na čo mám náladu”. Martuš má teraz obdobie acidka a lievancov, takže moja snaha o zeleninové experimenty končí väčšinou tak, že to jem ja 😅. Napriek tomu je to super tip pre dni, keď máte chuť na pizzu, ale bez ťažkého cesta.

Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.

Potrebujeme

  • 400 g surovej brokolice (1ks bez stonky)
  • 1 vajíčko
  • 2 bielka
  • 40 g tvrdého syru (parmezán, eidam)
  • 50 g hladkej múky
  • 1 ČL oleja
  • Korenie, soľ (ak dávate)
  • Vašu obľúbenú pizza oblohu

Postup

  1. Potrebujete objemný mixér, alebo si suroviny môžete rozdeliť na polovicu a cesto si urobíte na dvakrát. Mne sa to do nutribulletu všetko nezmestilo.
  2. Brokolicu rozdelíme na ružičky, pridáme vajíčko, bielka, syr, múku a olej.
  3. Všetko spolu pomixujeme.
  4. Rukami vytvarujeme placky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pešenie.
  5. Pečieme 25 minút na 180 stupňov.
  6. Pizze vyberieme z rúry a dochutíme podľa fantázie, ja som dala zbytok pretlaku, oregano, syr a olivy.
  7. Opäť zapečieme, ideálne až kým sa nám neroztečie syr.

V tomto ebooku nájdete 60 receptov:

  • sladké aj slané jedlá
  • raňajky aj polievky
  • 15 rýchlych minútiek
  • 15 pečených jedál
  • 30 receptov na hlavné jedlá
  • porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí
Recept na Batátové lievance. Ukážka z e-booku BLW receptár. Bistro u Marty.

Odporúčané články