Šťavnatý čučoriedkový koláč

Keď bábätku idú zúbky, vie zrazu odmietať absolútne všetko – aj to, čo včera milovalo. U nás tak skončili aj čerstvé čučoriedky, ktoré ešte donedávna mizli rýchlosťou svetla 😅. A keďže ich bolo škoda, vznikol recept na tento výborný, vláčny čučoriedkový koláč.

Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.

Potrebujeme

  • 2 hrste čučoriedok
  • 2 vajíčka
  • 50 g masla
  • 125 g hladkej múky (50 g grahamová+75 g hladká)
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 2 banány (alebo 90 g cukru)

Postup

  1. Banány popučíme, maslo roztopíme, vajíčka rozšľaháme a všetky ostatné suroviny zmiešame dokopy.
  2. Formu vystelieme papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňoch 35 minút.
  3. Jednoduchšieho koláča niet!

Pri tomto koláči som sa sama seba opýtala, že či každý koláč, ktorý upečiem je banánový, keďže všetko sladím banánom 😀. Čím sladíte vy?

Chutil vám tento vláčny čučoriedkový koláč? Vyskúšajte aj ďalšie recepty na zdravšie alternatívy sladkých maškŕt 😍.

V tomto ebooku nájdete 60 receptov:

  • sladké aj slané jedlá
  • raňajky aj polievky
  • 15 rýchlych minútiek
  • 15 pečených jedál
  • 30 receptov na hlavné jedlá
  • porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí
Recept na Batátové lievance. Ukážka z e-booku BLW receptár. Bistro u Marty.

Odporúčané články