Kuracia pečienka je podľa mňa jedna z tých „buď ju miluješ, alebo sa jej vyhýbaš“ surovín. U nás ju robím odjakživa takto a je to ten najlepší recept. Pečienky sú krásne šťavnaté, cibuľka sa rozvarí do sladkastej omáčky a paprika so sójovkou tomu dodajú taký ten domáco–gurmánsky vibe bez toho, aby ste sa museli tváriť, že varíte tri hodiny.
Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.
Ingrediencie
- 500 g kuracích pečienok
- 1 cibuľa
- 50 g hustého pretlaku
- 1ČL mletej papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL sójovej omáčky
- Čierne korenie
- Petržlenovú vňať (voliteľné)
- Hrsť baby špenátu (voliteľne)
- 100 ml vody
Postup
- Na osmaženú cibuľku pridáme pečienky a restujeme, kým sa nezatiahnu.
- Pridáme čierne korenie, červenú papriku, trošku premiešame, pridáme pretlak, vodu, sójovú omáčku.
- Všetko spolu dusíme pod pokrievkou 15-25 minút.
- Následne pridáme pretlačený cesnak, špenát a petržlenovú vňať.
- Väčšinou to podávam s pečenými batátmi, ale neurazí ani taká klasika ako ryža.
A čo deti?
Vnútornosti sú veľmi diskutabilné, čo sa týka zaradenia do jedálnička dieťaťa. Ja osobne som dnes dala Martuške pečienky prvýkrát. Zaradila by som ich pokojne aj od roka, ale vždy prišli na rad iné recepty (veď viete😅).
Martuš si dala jednu lyžičku a stačilo. Ale pripisujem to opäť k chorobe. Ja som si na nich ako vždy pochutnala, aj keď tentokrát som nedala ani špenát, ani petržlenovú vňať.
Kedy ste dali deťom prvýkrát vnútornosti vy?
BLW recepty e-book
V tomto ebooku nájdete 60 receptov:
- sladké aj slané jedlá
- raňajky aj polievky
- 15 rýchlych minútiek
- 15 pečených jedál
- 30 receptov na hlavné jedlá
- porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí

Zoznam alergénov zdarma
Ak si chcete značiť, aké alergény ste už svojmu dieťaťu zaviedli, stiahnite si zdarma zoznam alergénov, ktorý vám pomôže udržať všetko pod kontrolou a zabezpečiť, že tvoje dieťa dostane vyváženú stravu 😊.

