Špenátové cestoviny patria medzi tie jedlá, ktoré zachránia každý obed. Pripravíte ich naozaj rýchlo a pritom pôsobia, akoby ste vyvárali od rána. Okrem toho, zelená farba špenátu dokáže zaujať aj deti – a keď sa do toho pridá jemná, krémová omáčka, úspech je zaručený.
Dôvody, ktoré vás presvedčia si tento recept pripraviť doma
- Recept na špenátové cestoviny je hotový do 10 minút.
- Deti ich zjedia bez mihnutia oka aj napriek tomu, že sú zelené.
- Sú plné železa a vitamínov.
- Sú sýte aj bez mäsa.
Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.
Potrebujeme (na cca 4 dospelácke porcie)
- 250 g cestovín (z tých si potom odlejeme 15 ml cestovinovej vody)
- 100 g špenátu
- 80 g žervé
- 70 g smotany
- 1 PL oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malá cibuľka
- tvrdý syr
Postup
- Dáme si variť naše obľúbené cestoviny, odporúčam kolienka, špirálky alebo penne, ktoré sú perfektné práve na omáčky
- Cestoviny zlejeme a necháme si 15 ml tejto vody bokom.
- Cibuľku a cesnak si nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
- Špenát umyjeme a necháme vysušiť. Ja som mala mrazený, takže ak máte aj vy, treba ho dobre zbaviť vody. Pridáme ho na panvicu a trošku udusíme.
- Do mixéra dáme žervé, smotanu, vodu z cestovín a špenátovú zmes. Všetko spolu dohladka pomixujeme.
- Namiesto žervé a smotany môžete použiť aj ricottu.
A hotovo! Obed máte na stole za pár minút – a ešte ste aj dostali niečo zelené do detí 😉. Nezabudnite si pozrieť aj ďalšie inšpirácie na rýchly obed.
BLW recepty e-book
V tomto ebooku nájdete 60 receptov:
- sladké aj slané jedlá
- raňajky aj polievky
- 15 rýchlych minútiek
- 15 pečených jedál
- 30 receptov na hlavné jedlá
- porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí


