Špenátové cestoviny

Špenátové cestoviny patria medzi tie jedlá, ktoré zachránia každý obed. Pripravíte ich naozaj rýchlo a pritom pôsobia, akoby ste vyvárali od rána. Okrem toho, zelená farba špenátu dokáže zaujať aj deti – a keď sa do toho pridá jemná, krémová omáčka, úspech je zaručený.

Dôvody, ktoré vás presvedčia si tento recept pripraviť doma

  • Recept na špenátové cestoviny je hotový do 10 minút.
  • Deti ich zjedia bez mihnutia oka aj napriek tomu, že sú zelené.
  • Sú plné železa a vitamínov.
  • Sú sýte aj bez mäsa.

Recept nájdeš aj ako príspevok na instagrame TU.

Potrebujeme (na cca 4 dospelácke porcie)

  • 250 g cestovín (z tých si potom odlejeme 15 ml cestovinovej vody)
  • 100 g špenátu
  • 80 g žervé
  • 70 g smotany
  • 1 PL oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá cibuľka
  • tvrdý syr

Postup

  1. Dáme si variť naše obľúbené cestoviny, odporúčam kolienka, špirálky alebo penne, ktoré sú perfektné práve na omáčky
  2. Cestoviny zlejeme a necháme si 15 ml tejto vody bokom.
  3. Cibuľku a cesnak si nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji.
  4. Špenát umyjeme a necháme vysušiť. Ja som mala mrazený, takže ak máte aj vy, treba ho dobre zbaviť vody. Pridáme ho na panvicu a trošku udusíme.
  5. Do mixéra dáme žervé, smotanu, vodu z cestovín a špenátovú zmes. Všetko spolu dohladka pomixujeme.
  6. Namiesto žervé a smotany môžete použiť aj ricottu.

A hotovo! Obed máte na stole za pár minút – a ešte ste aj dostali niečo zelené do detí 😉. Nezabudnite si pozrieť aj ďalšie inšpirácie na rýchly obed.

V tomto ebooku nájdete 60 receptov:

  • sladké aj slané jedlá
  • raňajky aj polievky
  • 15 rýchlych minútiek
  • 15 pečených jedál
  • 30 receptov na hlavné jedlá
  • porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí
Recept na Batátové lievance. Ukážka z e-booku BLW receptár. Bistro u Marty.

Odporúčané články